Golv och väggar på plats

Så här ser det ut just nu på vår lilla toalett. Golvet och väggarna är kaklade och fogade. Vi har funderat mycket på hur väggkaklet ska läggas. Eller snarare var och hur stor del av väggarna som ska kaklas. Jag ville nämligen också ha tapet, men absolut ingen plastig våtrumstapet. Samtidigt vill vi att väggarna ska hålla mot fukt och vatten, som ändå lär skvätta omkring i rummet. Visst ser man många bilder på snyggt inredda toaletter med enbart tapet på väggarna, men vi tar det säkra före det osäkra.

Så nu blev lösningen denna: Kakel på hela väggen bakom handfatet och på väggarna kring wc-stolen. Resten av väggarna (vilket sist och slutligen inte är någon stor del av väggytan), där vi räknar med mindre skvättande sätter vi tapet. Jag väntar mig också att det ”helkaklade” intrycket lättas upp något när möblerna kommer på plats. Bland annat ett maffigt spegelskåp kommer gömma en stor del av kaklet ovanför tvättfatet och återspegla tapeten.

Tapeten har legat länge i min garderob och väntat på att bli uppsatt. Golvkaklet i naturvitt och terrakotta har också väntat i säkert snart ett år på att få komma på plats. Möblerna ligger ännu i källaren och väntar på sin tur. Snart så!

Lämna en kommentar