Häck var det här

Äntligen! I början av sommaren började vi förbereda för att plantera en häck som insynsskydd. Efter att vi rensat bort djungeln av rönnspirea blev trädgården helt öppen mot det ena grannhuset och gatan. Vi velade lite mellan staket och någon sorts häck, men eftersom staket kräver tillstånd från både staden och grannarna kändes häck som ett enklare alternativ. En häck kräver förstås mera tid för att verkligen ge skydd mot insyn, men det kan vi leva med.

Runt resten av tomten har vi hagtorn, men nu bestämde vi oss för att plantera något som är grönt året om. Då var valet ganska enkelt, vi sätter en rad med tujor. Förhoppningen är att de ska växa till sig och bilda en grön mur och på så vis bli en ”bakgrund” i vår trädgård.

Längst bort, bakom björken, skymtar raden med tujor.

Som sagt började vi förbereda för plantering i början av sommaren. Niki grävde ett tolv meter långt dike och vi skaffade ett par kubik matjord. Jag hann till och med kolla med en lokal handelsträdgård om det fanns tujor att hämta. Sedan blev det som bekant varmt, väldigt varmt och torrt. Så det var tur att vi inte hann plantera någon häck då. Om den hade överlevt hade inte vår ekonomi klarat vattenräkningen.

Morgonsol i september. Kaffet smakade bra här. Till höger syns också stubben av den gran som vi tog ner för ett par veckor sedan.

Men med sommarens slut kom svalare väder och regn och nu i helgen vågade vi oss på att slutföra arbetet. Vi köpte 40 små tujor (smaragd) och fyllde diket med jord, vattnade och vattnade ännu mera. I går satte vi plantorna i jorden och vår trädgård ser redan mera ”städad” och fixad ut. Nu har vi en tydlig tomtgräns längs det som varit ett odefinierat område med jord och ogräs. Där finns fortfarande mycket bar jord, ogräs och stenar, men nu är det lättare att visualisera nästa steg med planteringar och uteplats.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s