Elstötar och lister

I dag beställde vi lister till hela huset, både för golv och för tak. Först hade vi tänkt oss en rakare enklare version än de taklister vi rivit ner, men nu blev det vita lister snarlika originalet i alla fall. Originallisterna är målade i så många omgångar att vi helt enkelt inte orkade med att börja skrapa, slipa och måla om dem. Dessutom hade vi ändå varit tvungna att skarva i och med att de var lagda kring garderober och köksskåp som vi slängt ut.

Golvlisterna har blivit bytta i något skede och de var heller inget att spara. Först hade vi tänkt oss trälister till golvet, men så var profilen på MDF-versionen i ekimitation snyggare (och billigare).

På tapetfronten har det hänt en hel del sedan förra veckan. Sovrummet är nästan klart,  så är som  en liten bit intill elementet. Vi fick nämligen en otrevlig överraskning i samband med tapetseringen. Elementet visade sig vara strömförande och vi har inte eluppvärmning utan värmeelement med vatten. Så i väntan på att vår VVS-firma åtgärdar detta förblir den lilla biten otapetserad. (Niki får inflika att han upptäckte ikväll att för helvete spisen är strömförande, aaargh! )

Barnkammaren däremot är helt klar och redo för lister.

Köket är nästan klart. Det ska kaklas nästa vecka, så efter det kan de sista våderna limmas upp kring det andra fönstret.

Utöver det ska vi byta ut kökskranen. Den vi valt visade sig sitta alldeles för ostadigt på vår typ av diskbänk. Så i stället för Grana Miris i rostfritt blir det nu Oras Safira i krom. Tyvärr.

I arbetsrummet saknas ännu tapet kring dörren och sidan av ett skåp behöver fixas till innan det går att tapetsera.

Om vi har riktigt bra flyt blir källargolvet åtgärdat ännu denna vecka. Där ska rännorna för avloppet gjutas igen.

Det är knappt så jag vågar skriva det, men det börjar bli inflyttningsklart så småningom.

Annonser

2 reaktioner på ”Elstötar och lister

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s